^
logo
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
  
  
  

Kto jest online

Dzisiaj15
Wczoraj87
Tygodniowo102
Miesięcznie1168
W sumie233185

Visitor Info

  • Adres IP 54.172.135.8
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Online

2
Online

wtorek, 18, styczeń 2022 04:53
godlo2

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek  10.01.2022                           Alergeny :1,2,3,6,7,8

Pieczywo mieszane z masłem polędwica sopocka, ser żółty,  rzodkiewka, ogórek zielony .

Kawa z mlekiem .

II śniadanie: Jabłko

Zupa kalafiorowa z kaszą manną. 

  Ziemniaki, kotlet drobiowy, surówka z sałaty lodowej

Kompot z czarnej porzeczki i jabłka  .

Budyń waniliowy. 

    Ciastka.           

Wtorek 11.01.2022                              Alergeny:1,2,3,6,7,8,13

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi .

  Pieczywo mieszane z pastą z białego sera i papryki  .

II śniadanie: Sok Kubuś

Krem z brokułów .   

Łazanki .

Kompot z czarnej porzeczki .

Babka  marmurkowa . 

      Herbata owocowa                 

Środa 12.01.2022                             Alergeny :1,2,3,4,6,7,8,13

Pieczywo mieszane z masłem sałatą zieloną, kiełbaski na gorąco, ketchup.

Kawa z mlekiem.

II śniadanie : Banan .

Zupa z soczewicy z ziemniakami.

Kluski na parze z jogurtem owocowym. 

Kompot z czarnej porzeczki i jabłka .

Pieczywo mieszane z pastą z makreli ,ogórka konserwowego jajka i majonezu  .

Herbata miętowa .

Czwartek  13.01.2022                           Alergeny: 1,2,3,6,7,8,13

Bułka maślana z masłem i miodem .

  Kakao .   

   II śniadanie: Mandarynka .

Krem marchewkowy . 

    Kasza jaglana ,gulasz drobiowy , ogórek zielony . 

Kompot z czarnej porzeczki i jabłka .

Pieczywo mieszane z masłem pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem .

Herbata  z cytryną .

Piątek  14.01.2022                                Alergeny: 1,2,3,4,6,7,8

Pieczywo mieszane z pastą z kiełbasy tyrolskiej . 

 Kawa z mlekiem .

II śniadanie: Jabłko .

Zupa pomidorowa z ryżem.  .

Ziemniaki, klopsy rybne , surówka z kapusty kiszonej  .

Kompot z czarnej porzeczki

Koktajl z jogurtu naturalnego , truskawek i banana

(wyrób własny) .

Paluchy kukurydziane.        

 
 
INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
 
 
 
 
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25.XI.2011r.w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW lub MOGACE ZAWIERAĆ ALERGENY wymienione poniżej
 
  Lista składników alergennych w/g rozporządzenia
 - załącznik II do  Rozporządzenia UE nr 1169/2011:
 1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
 2. Skorupiaki i produkty pochodne.
 3. Jaja i produkty pochodne.
 4. Ryby i produkty pochodne.
 5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
 6. Soja i produkty pochodne.
 7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.
 9. Seler i produkty pochodne.
 10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
 12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2.
13. Łubin i produkty pochodne.
 14. Mięczaki i produkty pochodne.
 
Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco w każdym jadłospisie.
Jeżeli państwa dziecko jest uczulone na któryś z wyżej wymienionych składników, prosimy o przekazanie takiej informacji wychowawczyni grupy, do której uczęszcza dziecko.
Do wglądu u intendenta znajduje się szczegółowy wykaz przygotowywanych w Przedszkolu nr 15 potraw oraz spis używanych w nich składników.
 
 
Copyright © 2013. Przedszkole nr 15 w Mysłowicach Rights Reserved.